Особливості кави з різних країн світу

Особливості кави з різних країн світу

Сьогодні, мабуть, не існує такого куточка планети, де ще не чули про каву. Досвідчені поціновувачі цього древнього напою стверджують, що кава постійно розширює коло своїх шанувальників саме через те, що має особливі характеристики залежно від регіону походження.

Істотно вирізняється з-поміж інших кава з Ефіопії. В цій країні переважає дикоросла арабіка, яку селяни просто збирають вручну. Тож зерно ефіопської кави переважно не має ідеального товарного вигляду, може бути дрібним, деформованим та з тріщинками. Однак, це зовсім не вада, а лише ознака «природньої» кави. В усьому світі люблять цю особливу каву з м'яким, ніжним ароматом і унікальним запахом з помітними квітковими нотами жасмину та цитрусових. Напій виходить солодкуватим, з легкою гірчинкою, ледь відчутною кислинокю та має шоколадний післясмак.

Бразильська кава сьогодні не менш популярна у кавоманів і по праву вважається зразком якості та досконалості, а сама Бразилія є одним із провідних світових виробників арабіки. Інтенсивний аромат цієї кави огортає миттєво, а нотки шоколаду підсилюються відтінками підсмаженого хліба та карамелі. Тут досконало збалансовані кислинка, гірчинка та солодкість, мабуть, саме тому у бразильської кави така велика кількість шанувальників.

Унікальний смак і стійкий аромат має і кава з Коста-Ріки. Вишукана гармонія запахів, де особливо відчутні нотки шоколаду і карамелі, прикрашені легким натяком на присмак апельсинів, меду та ванілі, – все це втілює самобутню культуру і характер країни.

Суттєво відрізняється від будь-якої іншої кава з Індії. Кущі з кавовими бобами ростуть в цій країні поряд із кардамоном, цитрусовими, перцем та іншими прянощами, тож кава з індійських бобів виходить з характерним ароматом і унікальною гостротою. Насичений смак супроводжується інтенсивними нотками какао і підсмаженого хліба, залишаючи приємний шоколадний присмак.

Кава з Гватемали зазвичай має складний насичений смак і характерну солодкість у поєднанні з розмаїттям ароматів, де особливо відчувається димна нотка, а також нотки шоколаду, карамелі, цитрусових та навіть меду. У гватемальської кави є і специфічна легка винна кислинка післясмаку.

Особливого статусу сьогодні набула кава з Колумбії, оскільки якість колумбійської арабіки вважається однією з найвищих. У цієї кави дуже насичений смак, в якому добре відчутна цитрусова та фруктова нотка і легкий пряний акцент. Аромат напою яскравий, у ньому шоколадні нотки розкриваються фруктовим букетом. А ще є легкий післясмак з витонченим шлейфом цитрусових. Для колумбійської кави характерна істотна міцність та висока кислотність, яку дають високоякісні сорти арабіки.

Танзанійська кава – по-своєму неповторна, адже високоякісна африканська арабіка у Танзанії вирощується на схилах вулкану Кіліманджаро. Тож кава має особливий насичений смак і аромат мигдалю, бренді та абрикосу. Вистигаючи, напій набуває смаку солодкого жасмину.

Кава із Ель Сальвадору має своєрідний глибокий смак з яскраво вираженою кислинкою та густою консистенцією. Післясмак залишається квітковий з фруктовим присмаком. Напій виходить досить густим та солодкуватим, холодна кава набуває приємного м’якого присмаку мигдалю.

Кава в Нікарагуа вирощують особливу, що відрізняється насиченим шоколадним смаком та благородною гірчинкою. Напій має легкий горіховий аромат, м’який коньячний присмак та довгий терпкий післясмак.

Як бачимо, шанувальникам кави таки є з чого обирати, адже що не країна – то справжній кавовий ексклюзив. На щастя, щоб скуштувати напої з кавового зерна тієї чи іншої країни, не обов’язково туди вирушати. Замовляйте каву у інтернет магазині Coffee Store вже сьогодні – і ви обов’язково знайдете у нас свою улюблену! Торгова марка преміум кави Illy, яка присутня у нас в широкому асортименті, дасть вам можливість насолодитися моноарабікою практично будь-якої країни.